Povestea incredibilă a lui Tony, un român din Alba care luptă pe front pentru Ucraina: „Acesta nu este un război corect”


De la începutul războiului din Ucraina, sute de mii de bărbați au pus arma pe umăr și s-au înrolat pentru a-și putea proteja țara de către invadatorii ruși.

Pe lângă ucraineni, printre cei care luptă pentru Kiev se află și oameni din alte state, precum Tony, un român din Alba care vrea să alunge trupele lui Putin din Ucraina.

Motivul pentru care un român s-a înrolat în armata ucraineană
Tony crede în puterea de a face bine așa că, la 37 de ani, a vrut să le arate tuturor că este împotriva războiului. Bărbatul s-a înrolat voluntar în Fight for Ukraina International Legion.

Totul a început când Tony s-a dus ca voluntar la Vama Isaccea din județul Tulcea.

Bărbatul avea de gând să treacă granița pentru a lupta pentru Ucraina, însă acest lucru nu s-a întâmplat în acel moment.
Românul a fost prins de autoritățile din țara noastră care i-au confiscat echipamentul. Însă Tony nu a renunțat, iar la începutul lunii august a reușit să se înroleze în Legiunea Străină din Ucraina, o formațiune militară din care fac parte în special mercenari plătiți din America de Sud, Statele Unite și voluntari din Europa.

În ceea ce privește motivul pentru care Tony a decis să-și riște viața pentru Ucraina, bărbatul spune că s-a înrolat pentru a face o diferență.

„Acesta nu este un război corect.

Într-un război se luptă o armată cu altă armată, nu se luptă militarii împotriva civililor. Iar dacă Ucraina cade în mâinile rușilor, următoarea țară invadată ar putea fi România. Mulți mi-au spus că sunt prea curajos, alții că sunt inconștient, unii chiar trădător și alții încă îmi mulțumesc. Pentru cei ce nu înțeleg: sunt aici pentru că pot face diferența, lupt pentru colegii mei și nu reprezint pe nimeni decât pe mine. GLORIE UKRAINEI, GLORIE ROMÂNIEI, GLORIE EROILOR!!!”, a spus Tony, pentru ziarul Unirea.ro.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments