Primarita prinsa ca umfla facturile din bani publici prin programele lui Dragnea se roaga acum de Iohannis sa deschida bisericile de Pasti

Primarita comunei Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață, a trimis o scrisoare-manifest către președintele Klaus Iohannis, dar și către cei care conduc Comandamentul de Urgență erand redeschiderea bisericilor.

​„CĂTRE:
PREȘEDINTE, GUVERNANȚI ȘI COMANDAMENTUL DE URGENȚĂ

„VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ!”

Era și este cea mai frumoasă rugăminte din partea lui Dumnezeu, rostită prin gura preoților noștri cu multă emoție, evlavie și bucurie, deoarece ne strângeam cu toții să luăm din LUMINA SFÂNTĂ pentru a o duce cu mare sfințenie în casele noastre. Astăzi cât de greu este, când glasul preotului va rosti cu lacrimi în ochi “ VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ” și nimeni nu va fi pentru a împartăși această bucurie, dar ce este mai greu pentru noi creștinii va fi când nu vom mai vedea LUMINA SFÂNTĂ în casele noastre, pe mormintele părinților noștri, pe ulițele satului, așa cum era până astăzi. Câtă binecuvântare și bucurie duhovnicească se revărsa asupra omenirii de la Împaratul Slavei până la izbucnirea acestei pandemii care impiedică creștinii să se bucure de binecuvântarea lui Dumnezeu.

Din cele mai vechi timpuri, toți conducătorii îl chemau pe Dumnezeu să-i ajute și aici ne gândim la:

– Sf Constantin Cel Mare, care a izbutit cu o armată mică să-l înfrângă pe Mexențiu, croind Sfânta Cruce pe fiecare steag;
– Stefan cel Mare și Sfânt și ceilalți conducători care ridicau biserici la fiecare izbândă și nu plecau la luptă până ce nu se rugau la Dumnezeu;
– La aprigii comuniștii care cu toată ura pentru Dumnezeu nu au închis bisericile.

Ce se întâmplă oare cu noi? De când ne punem încrederea în oameni și nu în Dumnezeu? Știu că trăim vremuri grele, dar ele sunt făcute de mâna omenească, iar Dumnezeu le îngăduie pentru că le merităm. ​ Cât de tare îl supărăm pe Dumnezeu prin: numărul mare de avorturi (februarie – martie 2020 – 4668), tinerii care astăzi nu mai au nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu, trăind fară Taina Sfintei Căsătorii, familiile căsătorite care se despart mai mult ca niciodată facând păcate împotriva firii, preadesfrânare, homosexualitate – oare trebuia să închidem bisericile și mănăstirile?

Ce omita sa spuna doamna primar este ca in urma cu cativa ani a fost prinsa incercand sa umfle facturile prin programele locale ale lui Dragnea, dand vina tot pe locuitorii comunei.

În anii 2014 şi 2015, Primăria Comunei Slobozia Ciorăşti a semnat cu Ministerul Dezvoltării regionale două contracte de investiţii privind modernizarea a 11 kilometri de străzi în satele Slobozia Ciorăşti, Jilişte şi Armeni, valoarea acestora fiind de 3,2 milioane de lei.

Lucrările au fost executate de firma fostului deputat PSD Victor Roman, dar ulterior, după licitaţie, aşa cum se practică de multe ori în România, s-a mai încheiat un contract suplimentar de lucrări în valoare de 450.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate de Curtea de Conturi s-au constatat atât lucrări plătite şi neexecutate, cât şi plăţi făcute fără bază legală.

“Au fost diferenţe de preţuri unitare de articole de deviz pentru strada Plopului din satul Slobozia Ciorăşti şi situaţiile privind diferenţele de preţuri unitare pe articole de deviz şi cote de cheltuieli indirecte şi profit pentru un număr de opt străzi decontate nejustificat de entitate către SC Roman Impex SRL Prest SRL Bacău, în condiţiile în care nu s-au respectat preţurile şi cotele din oferta adjudecată”, arată Curtea de Conturi în raportul său.
Sursa: stireazilei.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments