Primul judet din romania care intra in carantina. Din cauza nerespectarii restrictiilor. Locuitorii Nu Mai Au Voie Pe Strazi Nici Ziua

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures a luat decizia de limitare a deplasarilor persoanelor pe timpul zilei, incepand de miercuri si pana in 15 aprilie, obligatiile instituite la nivel national in timpul noptii urmand a fi valabile si pe parcursul zilei. Prefectul judetului spune ca s-a recurs la aceste restrictii pentru ca oamenii nu respecta distantarea sociala.

Prefectul judetului Maramures, Nicolae Silviu Ungur, a declarat ca decizia CJSU Maramures a fost luata din cauza ca, desi informati, oamenii nu vor sa respecte limitarile privind distantarea sociala.

„Dupa ce am facut o analiza cu toti factorii responsabili am ajuns la concluzia ca nu s-au respectat masurile de distantare sociala (…) avem o problema din acest punct de vedere si am considerat ca riscul este mult prea mare si am considerat sa luam o masura de protectie interzicand aceste deplasari inutile”, a afirmat prefectul de Maramures, luni seara, la Digi 24, citat de news.ro.

Acesta a precizat ca oamenii vor putea merge in continuare la serviciu pe timpul zilei, cu conditia de a prezenta o dovada de la angajator.

„Noi incercam sa facem un lucru bun in actualul context. O masura restrictiva, dar cu efecte benefice, speram noi, pentru cetatenii judetului Maramures. Nu cred ca nu au informatia, au minimizat-o. Am auzit pe strada, personal, un comentariu de genul «este o vrajeala»”, a spus prefectul.

De asemenea, persoanele varstnice vor putea merge la magazine doar in anumite intervale orare, intre 7 si 11.
Sursa: opiniatimisoarei.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments