VIDEO: Imagini SOCANTE dintr-un spital din Spania – Pacientii stau culcati pe jos

Imaginile dramatice din spitale și cifrele care anunță numărul mare de infecții printre medici și asistente, 12% din totalul cazurilor din țară, confirmă stresul imens la care este supus sistemul sanitar spaniol în fața valului de pacienți cu coronavirus.

Mai multe clipuri postate pe rețelele sociale surprind imagini dureroase din spitalele spaniole, copleșite de numărul mare de pacienți. Clipurile arată paturi instalate pe holuri, oameni care tușesc, întinși pe jos, pe cearșafuri, și cadre medicale care se grăbesc de la un pacient la altul.

”Avem pacienți care nu au paturi disponibile, care trebuie să stea pe scaune de plastic timp de 30 de ore”, a mărturisit Javier Garcia, un reprezentant al sindicatelor, pentru El Mundo.

Mai multe hoteluri și săli de expoziție au fost convertite în spitale de campanie. Iar organizația Medici fără Frontiere a improvizat un spital de 100 de paturi într-un campus universitar din Madrid. Spania se confruntă și cu o lipsă temporară de teste, astfel că numărul persoanelor infectate ar putea să fie mai mare decât cel confirmat oficial.

Printre cei mai expuși în fața valului de infecții sunt chiar cei din linia întâi – cadrele medicale. În acest moment, medicii, asistentele și șoferii de ambulanțe reprezintă 12% din totalul cazurilor de infecție din țară. Spania a anunțat luni aproape 33.000 de pacienți confirmați cu COVID-19 și 2.200 de morți. Cel puțin 462 de persoane au murit în ultimele 24 de ore.
Sursa: libertatea.ro

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments