Raed Arafat, anunt de interes general! Cat mai stam in case si cu cat se prelungeste starea de urgenta

România este în stare de urgență, după ce virusul ucigaș din China a făcut prăpăd și pe teritoriul țării noastre.

În contextul pandemiei de coronavirus, Raed Arafat a declarat că este foarte posibil ca starea de urgență decretată de președintele României să fie prlungită pentru încă 30 de zile, conform Digi24.

Acesta a mai precizat faptul că decizia prelungirii stării de urgență este posibil să fie luată chiar în cursul săptămânii viitoare.

„Dacă vorbim de starea de urgență e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare, înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a spus Arafat.

De asemenea, Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, a mai precizat faptul că măsurile de prevenire a infectărilor vor fi valabile până ce vom putea spune că situația a revenit la normal.
El s-a referit și la cât va dura perioada în care trebuie menținute măsurile pentru prevenirea infectărilor: „Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut.

Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Va fi o perioadă continuă de combatere până să spunem că a trecut. Depinde cum va evalua situația”, a mai spus Raed Arafat.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments