Strigătul unui medic din Suceava, despre acordul MAI-BOR: Să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi săptămâna viitoare!

Un medic din Suceava transmite un mesaj dur autorităților din România, pe care le acuză că au relaxat restricțiile impuse prin ordonanțele militare, în plină pandemie de coronavirus, la presiune politică.

Medicul Cristina Hrustovici, de la Suceava, îi acuză pe cei care au făcut acordul cu BOR de un calcul politic şi că au cedat insistenţelor bisericii, fără să ţină cont de argumentele ştiinţifice.

La Suceava pericolul este cu atât mai mare, cu cât spitalul este încă în criză.

„Acum o săptămână, de Paştele catolic, s-a putut. În Grecia se poate. Acum, într-un oraş aflat în stare de carantină (din care, totuşi, culegătorii de sparanghel pot pleca organizat la Cluj), cu un spital asediat de bolnavi, pe care o mână de oameni (restul fiind infectaţi, din motive pe care nu le mai disutăm acum) se chinuie, până la limita epuizării să-l facă cât de cât funcţional, de aproape o lună de zile, ne-am hotărât brusc că putem, în diverse forme bizare, să participăm la Slujba de Înviere. Nu cred că este vorba decât de calcul politic aici. Suntem foarte fermi când este vorba să carantinăm medici, dar cedăm în faţa insistenţelor BOR”, spune medicul Cristina Hrustovici.

„Dacă va bate vântul şi li se va stinge făclia, o vor reaprinde cu bricheta din dotare. Ştim foarte bine că pe parcursul a 2000 de ani Lumina Sfântă se aprindea în altarele bisericilor. Asta cu adusul de la Ierusalim e doar o găselniţă electorală de sorginte bucovineană, de vreo 10 ani, cred, pe care lumea o consideră un dat de când lumea”, mai arată medicul în scrisoarea sa.

Cristina Hrustovici avertizează că săptămâna viitoare va avea loc o „explozie” a cazurilor de îmbolnăvire și, inevitabil, a deceselor.

„Săptămâna viitoare, când va avea loc o explozie a cazurilor de îmbolnăvire şi, inevitabil, a deceselor, şi bolnavii nu vor avea unde să stea şi nici cine să-i îngrijească nu va mai avea, să nu plângeţi şi să nu vă plângeţi. Vă spune asta un om care, în noaptea de Înviere va fi în spital, cu o candelă aprinsă şi, dacă pacienţii mi-o vor permite, cu o carte de rugăciuni în mână. Şi îmbrăcată ca-n poze. Şi sunt o favorizată a sorţii, asistentele, infirmierele, colegii mei din ATI şi UPU nu vor avea şansa asta. Dacă aş fi fost acasă, aş fi ieşit la geam cu o lumânare şi aş fi cântat HRISTOSA ÎNVIAT de la fereastră. La spital nu pot, fereastra camerei de gardă dă spre morgă”, mai scrie medicul.

„Dar acum sunt vremuri excepţionale şi trebuie luate măsuri excepţionale. Dacă nu, vă rog frumos să nu vă plângeţi. Nu aveţi nicio scuză. P.S. Pentru nimic în lume nu vreau să-i supăr pe prietenii mei preoţi, pe care îi respect, şi în al căror sprijin cred din tot sufletul. P.S.2 pozele sunt mai vechi, nu vreau să impresionez pe nimeni, până acum le-am arătat doar prietenilor. Nu e vorba de mine aici, eu îmi fac treaba. Atât cât mă va ţine Bunul Dumnezeu sănătoasă”, încheie doctorul scrisoare sa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments