Timișorean, trimis în judecată! Adopta pisici pe internet pentru a le schingiui și omorî

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost trimis în judecată pe 27 ianuarie 2020 de procurorii timișoreni pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, rănirea sau schingiuirea în formă continuată.

„În timp ce inculpatul se afla în locuința sa din Timișoara, în cursul anului 2018, a omorît prin lovire două pisici adoptate de acesta, iar în perioada 12 – 13.06.2018 a omorât prin lovire alte două pisici, i-a luxat membrul unui pui de pisică și i-a rupt urechea altei pisici”, conform unui reprezentant al Parchetului.

Ancheta a pornit în vara anului trecut când medicul stomatolog Sara Makki-Casavela i-a dat spre adopție lui Lucian Lițoiu doi pui de pisică.

Ea s-a plâns pe Facebook că după câteva zile animalele au fost găsite moarte.

Imediat, vestea s-a răspândit și mai multe persoane au declarat că au dat spre adopție tânărului și prietenei sale, Nicoleta Borzan, pisici și apoi nu au mai primit informații despre animale, scrie Adevărul.

În perioada în care Lucian Lițoiu, originar din Târgu Jiu, și prietena lui adoptau pisici, aceasta lucra la Animax, un magazin pentru animale. Imediat ce șefii ei au auzit grozăvia, au dat-o afară.

Poliţiştii de la Secţia 4 din Timișoara au deschis un dosar penal în 2018 și l-au audiat pe Lițoiu care a declarat că animalele au murit după ce a căzut un dulap peste ele. Ulterior, a recunoscut că le-a ucis în bătaie.

Anul trecut, Sara Makki-Casavela declara pentru sursa citată că a postat mai multe anunțuri cu pisicuțe pe diferite site-uri.

„Lucian Lițoiu m-a sunat, i-am trimis câteva poze cu pisicile mele şi au decis să adopte două, pentru că e bine să crească împreună, să se joace. Marţi dimineaţa am ajuns la adresa unde locuieşte. El era jos, în faţa blocului, iar pe asfalt era un alt pisic, lovit, cu sânge la nas şi guriţă”, a explicat femeia.

„M-am oferit să-l duc la veterinar, dar a spus că se va ocupa el pentru că ştie el un cabinet în zonă. Am urcat la apartamentul 8, să las cele două pisici. Acolo am dat de încă o pisică, fără o ureche”, a povestit Sara.

Ulterior, tânărul a evitat să mai intre în contact cu Sara Makki-Casavela, fapt ce a îngrijorat-o. S-a dus la apartamentul lui Lițoiu unde a găsit unul dintre pui zăcând pe pachet cu piciorul din faţă rupt, letargic și fără reacţii.

„Lângă se afla motănelul acela lovit, de care zicea că se va ocupa, părea mort. Am pus mâna pe motănelul meu şi am întrebat unde e cealaltă pe care i le-am lăsat. Mi-a spus că pisica a murit. Am rămas mută. Am luat pisica moartă, pe care mi-a adus-o într-o pungă din bucătărie, şi pe cel rănit şi m-am dus la cabinet”, a mai spus Sara Makki-Casavela.

Magistrații Judecătoriei Timișoara vor decide ce pedeapsă va primit tânărul.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments