Toate țările se gândesc la binele lor, România se gândește la binele nemților


Două treimi din muncitorii sezonieri din Germania sunt români…
În timp ce românii sunt îndemnați să rămână acasă, să evite deplasările, Guvernul Orban a lăsat totuși o portiță liberă pentru o parte dintre conaționali, cei care vor să meargă la muncă sezonieră în Germania. Cu alte cuvinte, la noi nu poți lucra, pentru că ori nu esti lăsat de ordonanța militară, ori nu ai unde, ținând cont că numai până acum peste 1 milion de firme și-au suspendat activitatea, dar poți deveni ”sclav” pentru străini. Pentru a le întinde o mână de ajutor nemților, guvernanții au uitat că măsurile de distanțare socială trebuie respectate de toată lumea, nu doar de unii. Astfel, am văzut cu toții îmbulzeaza de la aeroportul din Cluj. Partea proastă este că se întâmpla asta și în alte aeroporturi din țară.

În toată această perioadă, nu a văzut nimeni pe Ministrul Agriculturii să prezinte românilor câteva măsuri ferme pentru a încuraja agricultura din țara noastră. Ar fi putut să gândească măsuri care să îl determine pe român să lucreze pe câmpurile noastre, nicidecum prin alte țări. Să nu mai punem la socoteală faptul că acești oameni se întorc peste 2 luni și vor sta în autoizolare sau carantină pe banii statului, fără vina lor. Sezonierii chiar nu au nicio vină, ci guvernanții că au măsuri diferite pentru cetățenii săi pe care îi discriminează clar. Oamenii nu pot trăi cu aer, trebuie să lucreze undeva.

”ACORD PRIVIND INTRAREA ÎN GERMANIA A LUCRĂTORILOR SEZONIERI

Miniștrii federali ai agriculturii şi sănătății au ajuns la un acord privind intrarea în Germania a 40.000 lucrători sezonieri în luna aprilie, respectiv încă 40.000 în luna mai – din state europene, pentru recoltarea culturilor agricole. Decizia guvernamentală este deja formalizată într-o Notă-concept a celor două ministere și urmează ca împreună cu asociațiile profesionale să se operaționalizeze o platformă online anume dedicată. Scopul acestor demersuri este acela de a găsi un echilibru just între nevoile agriculturii germane și măsurile severe menite să limiteze extinderea pandemiei COVID-19.

Ambasada României la Berlin se află în dialog direct cu autoritățile germane pe acest subiect și îl menține în atenție, având în vedere că peste două treimi din lucrătorii sezonieri din Germania sunt cetățeni români (n.n. dintr-un total oficial, în 2019, de cca. 280.000-300.000). O abordare corectă și cuprinzătoare a acestei problematici este de natură să aducă beneficii comune atât pentru piața agricolă germană, cât și pentru situația socio-economică a lucrătorilor sezonieri din România” , au scris reprezentanții Ambasadei Române din Republica Germania.

Oare nu vrea premierul Ludovic Orban să plecăm toți la muncă în străinătate și să rămână el singur cu politicienii? Să vedem cine le mai plătește salariile sau pensiile nesimțite…

Sursa: transilvania365.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments