Un ASISTENT MEDICAL a furat 2.000 de măști de protecție și dezinfectanți pe care le-a vândut pe piaţa neagră

În plină epidemie de coronavirus, cadrele medicale au luat-o razna. Ca și cum nu era de ajuns că doctorii și asistentele au început să părăsească sistemul, unii dintre angajații din sistem vor să facă și bani pe spatele românilor, în aceste vremuri de restriște.

Un asistent de la Spitalul de Urgență Floreasca a fost reținut pentru 24 de ore, de polițiștii bucureșteni, pentru că a furat 2.000 de măști de protecție si dezinfectant, vânzând o bună parte dintre ele.

Din acestea, suspectul a mai restituit doar 550.

„La data de 03 04 2020, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat suspect într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de furt.

Cel în cauză a fost depistat în județul Teleorman si condus la audieri.

Totodată au fost puse in executare și două mandate de percheziție domiciliară, unul la locuința bărbatului și la locul său de muncă, în spațiul său destinat ca vestiar.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că in data de 29 03 2020, in afara orelor de program s-ar fi prezentat la locul de muncă, unde ar fi pătruns in depozitul și ulterior in magazia unității sanitare unde are locul de muncă, și de unde ar fi sustras 2.000 de măști și recipiente de dezinfectant , pe care ulterior le-a vândut unor persoane fizice. Au fost identificate și restituite de către suspect un număr de 550 măști de protecție.

Față de cel în cauză a fost luată masura reținerii pe o perioada de 24 ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de Secția 1 Poliție sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, a informat DGPMB, în cadrul unui comunicat de presă.
Sursa www.bugetul.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments