Interlopi snopiți în bătaie, după ce au ieșit din izolare și au atacat cu pietre echipajele de poliție

Mai muți români proaspăt reveniți din străinătate, într-o comună din Teleorman, au fost rupți în bătaie de jandarmi, după ce au refuzat să respecte izolarea și i-au atacat cu pietre pe polițiștii veniți să-i tragă la răspundere, potrivit informațiilor furnizate de Spynews.ro.

Potrivit unor martori oculari, scandalul, care a avut loc recent într-o comună cu populație majoritară de etnie romă, a izbuncit după ce zeci de persoane, cele mai multe asociate lumii interlope, revenite din zone roșii, cum sunt Italia, Spania și Anglia, au umplut străzile și magazinele, ca și cum nu ar fi avut nicio restricție.

Acești oameni ar fi avut o atitudine agresivă față de restul locuitorilor și puteau fi auziți în timp ce vorbeau, în mod ostentativ, în spaniolă sau italiană. Legat de această situație, a fost chemat șeful de Post, care a venit însoțit inclusiv de polițiști din comunele vecine. Cetățenii nu s-au lăsat, însă, intimidați de oamenii în unifomă și i-au pus imediat pe fugă, cu o ploaie de pietre.

În replică, la scurtă vreme, în comună au intrat mai multe dube ale Ministerului de Interne, din care au coborât câteva zeci de jandarmi, echipați pentru intervenție.
Aceștia ar fi intervenit în forță, fără niciun avertisment prealabil, iar toate persoanele găsite pe stradă la acel moment ar fi fost snopite în bătaie.

„I-au lovit cu bastoanele, dar și cu pumnii și picioarele. Nu am văzut să dea vreo amendă, dar i-au bătut pe toți cei care nu erau în curte sau în casă”, au mărturisit martorii. Cert este că, după acest incident, în cele mai multe localități din Teleorman, persoanele care au revenit dis străinătate ar fi început, dintr-o dată, să respecte măsurile impuse de starea de urgență.

În altă ordine de idei, o demonstrație de forță a trupelor speciale a fost la Țăndărei, oameni care trebuie să se asigure că oamenii respectă Ordonanțele Militare în vigoare și regulile restrictive.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Avertismentul lui Despescu

Secretarul de stat din Interne, Bogdan Despescu, a declarat vineri la Antena 3 că în orașul Țăndărei (județul Ialomița) unde au venit mulți români din străinătate și nu prea se respectă carantina, existând solicitări să fie carantinat de urgență orașul, poliția și armata vor face ordine.

„In toate localitatile din Romania actioneaza forte din MAI in cooperare cu MAPN si sprijiniti de Politia Locala. Cazul Tandarei poate fi evaluat din punct de vedere al numarului de sanctiuni aplicat si in ultimele zile au fost aplicate 23 de sanctiuni in valoare de 19.000 de lei.

Suntem acolo cu forte si mijloace suplimentare, s-a actionat si ieri. E pacat ca anumiti oamneni au nevoie de paza la usa sa nu iasa la usa, dar daca asa vor, asa vom face”, a zis Despescu.
Sursa: spynews.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments