UN FILM DIN 2011 A PREVĂZUT ÎN TOTALITATE PANDEMIA DE CORONAVIRUS DIN 2020. CUM A APĂRUT VIRUSUL UCIGAȘ, DE FAPT

S-a discutat foarte mult pe tema ”coronavirusul a fost anticipat”, fie că exemplele s-au referit la o carte sau la un film. Un documentar realizat în anul 2015 transmite ideea că acest virus letal a fost creat de cercetătorii chinezi în laborator, inițial fiind destinat doar studiului științific.

Apoi a ajuns în aer, modalitatea nefiind cunoscută – scăpat din greșeală sau trimis cu premeditare? În perioadele de criză profundă, teoriile conspirașiei nu pot lipsi, chiar dacă argumente irefutabile nu pot fi descoperite. Dar oamenii sunt curioși, iar un alt exemplu în acest sens îl constituie un film din anul 2011 î care au jucat actori de primă mână. Iar subiectul acestui film se ”mulează” pe tot ceea ce se întâmplă azi din cauza noului coronavirus.

Este vorba despre un action-thriller Contagion care prezintă omenirea în pericol de extincție. Apariția unui virus cumplit, care se răspândește cu o viteză fulminantă și are puterea de a ucide în câteva zile, stârnește groază peste tot în lume. Comunitatea medicală mondială este depășită de situație și pe lângă faptul că oamenii de știință nu reușesc să găsească un antidot, ei nu pot opri nici starea de panică iscată în urma deceselor.

O societate distrusă de cumplita molimă
În tot acest timp, oamenii de rând încearcă, la rândul lor, să descopere o cale de supraviețuire într-o societate distrusă de cumplita molimă.

În finalul acestui film, apare o secvență din Ziua Zero – momentul în care a apărut virusul. Și este oferită explicația propagării acestui virus ucigaș. Un liliac mănâncă musca dintr-o banana. Zboară cu acea bucată de banană, dar îi scapă din gură, tocmai în dreptul unei curți unde sunt porci. Un porc mănâncă acea bucată de banană. Acel porc este tăiat. În restaurantul unui hotel din Honh Kong, bucătarul șef arată cum gătește porcul. Este chemat să cunoască o clientă. Nu se spală pe mâini și dă noroc cu acea clientă, care este tocmai Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) – cea care avea să devină pacienta zero în Contagion.
Sursa: cancan.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments