Un medic rezident din Iași acuză lipsa echipamentelor de protecție și susține că asistenta șefă i-a transmis că ”Nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident”

Brînduşa Lungu, rezident în anul III la secţia gastroenterologie a Spitalului „Sfântul Spiridon“ Iași, relatează despre modul batjocoritor în care i-a răspuns asistenta șefă a unității medicale, Adriana Leca, atunci când i-a fost solicitat un echipament de protecție, potrivit Ziarul de Iași.

Brîndușa Lungu, medic rezident anul III la secția gastroenterologie II a Spitalului Județean de Urgență Sfantul Spiridon Iași, a semnalat pentru G4Media.ro probleme în distribuția echipamentelor de protecție pentru medicii rezidenți din spital.

Ea o acuză pe asistenta șefă Adriana Leca, cea care gestionează distribuția echipamentelor, că a refuzat să le furnizeze și rezidenților costume chirurgicale, capeline, mască și mănuși.

”Inițial, asistenta șefă a refuzat să îmi ofere echipament de protecție, deși cutiile cu echipamente erau la ușa magaziei, sub precizarea ,,nu am să stric un echipament de 100 de lei pentru un rezident”. Sub presiunile pe care le-am făcut a acceptat să distribuie doar colegilor rezidenți de gardă acest echipament. Deși a intervenit medicul meu coordonator, dna asistentă a refuzat să distribuie echipament rezidenților care eram în afara echipei de gardă. În alte zile, nici măcar rezidenții de gardă nu au primit. În prezent, rezidenții folosesc doar echipamentele cumpărate de părinții lor online și unii au viziere care au fost donate de ONG-uri. În rest, suntem lăsați descoperiți, deși e nevoie să intrăm în contact cu pacienții”, a declarat pentru G4Media.ro medicul rezident.

În schimb, arată Brîndușa Lungu, soția fostului ministru al justiției, Tudorel Toader, ”poartă un combinezon complet cu vizieră, identice cu cele folosite în UPU și clinicile care gestionează pacienții covid19 pozitivi și mască de protecție și mănuși”.

Brîndușa Lungu a postat și pe Facebook un mesaj în care a relatat refuzurile repetate ale asistentei șefe și susține că și alți colegi i-au relatat situații similare din Spitalul Județean de Urgență.

Până la publicarea acestui articol, reprezentanții Spitalului nu au răspuns la întrebările pe această temă adresate de G4Media.ro. Vom actualiza materialul imediat ce vom avea o reacție oficială.

sursa: g4media.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments