Un tânăr de 26 de ani, diagnosticat cu coronavirus, descrie Iadul prin care trece: „Nu pot trage aer în piept mai mult de o secundă”

Un tânăr diagnosticat cu coronavirus își amintește de Iadul prin care a trecut și încă trece – de când a fost depistat cu COVID-19 și până în prezent. Spune că fiecare secundă este pentru el o bătălie în care fiecare încercare de a respira este un chin și fiecare doză de aer tras în piept este o victorie.

Calum Wishart, din Edinburgh, are numai 26 de ani, dar asta nu l-a împiedicat să contracteze noul coronavirus. Chiar dacă nu avea nicio problemă de sănătate preexistentă, bărbatul a fost pur și simplu pus la pământ de virus, familia lui explicând că, la un moment dat, chiar se temeau că era pe moarte, scrie The Daily Record.

Ce povestește tânărul bolnav de coronavirus
„Tusea este atât de agresivă încât îți provoacă durere severă peste tot în piept și poate produce vomitat sau diaree”, a explicat Wishart, internat la Infirmieria Edinburgh Royal, atunci când a început să vorbească despre săptămâna pe care a descris-o ca fiind „cea mai îngrozitoare din viața lui”.
Simptomele au început pentru prima oară în urmă cu 11 zile, boala debutând cu o febră sufrebilă pe timpul nopții. A doua zi, temperatura i-a crescut și, în doar o zi, a început să vomite, să tușească și să aibă diaree.

„Temperatura a început să îmi afecteze întreg corpul. În anumite locuri îmi era foarte cald, în altele înghețam de frig”, a mai spus Wishart.

Trei zile mai târziu, a început să suspecteze că are noul coronavirus. Plămânii au început să îi facă probleme, tânărul explicând că se simțea de parcă nu se dilatau destul și că simțea că nu avea aer.

Într-o noapte, atunci când simțea că se sufocă, mama lui a chemat Ambulanța. A fost testat pentru COVID-19 și internat în spital, unde încă se află și în prezent. Wishart spune că majoritatea simptomelor i-au dispărut, dar că încă are probleme de respirație.

„Încă nu pot trage aer în piept mai mult de o secundă. A fost îngrozitor. De fiecare dată când stau în șezut sau mă ridic, am o criză uriașă de tuse”, a mai spus tânărul, care avertizează pe toată lumea să trateze situația cu multă seriozitate.
Sursa: spynews

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments