Vela, anunt de ultima ora: Cand se vor redeschide bisericile si ce se intampla cu nuntile

Ministrul de Interne Marcel Vela a specificat, luni seara, ca redeschiderea bisericilor in plina pandemie de coronavirus trebuie gandita foarte bine si a spus ca aici este nevoie si de ajutorul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in acest caz.

„La biserica, in general, merg persoane de o anumita categorie de varsta. Sunt persoane vulnerabile care simt nevoia sa mearga la biserica si atunci trebuie gandit foarte bine, daca nu cumva exista riscul de infectie in aceasta prima faza. Biserica si preotii au fost foarte rigurosi de Paste, acum biserica trebuie sa faca o analiza obiectiva, fara patima, fara a fi speculat politic, sa vedem ce putem face”, a spus Marcel Vela, potrivit Antena3

In ceea ce priveste organizarea de nunti sau botezuri, Vela este de parere ca, in conditii de siguranta, poate fi luata in calcul, dar nu cu 500 sau 1.000 de persoane.

„Daca suntem vigilenti, vom putea sa ne gandim si la nunti si botezuri, dar evident fara 500 sau 1.000 de persoane”, a punctat Marcel Vela.

In opinia lui Vela, noul coronavirus ii va schimba pe romani, iar pentru valul al doilea de COVID-19 preconizat in toamna, vom fi mult mai bine pregatiti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments