VIDEO – Soția unui ieșean mort după ce a băut spirt contrafăcut: „Eu am scăpat. Beau și eu, dar numai Mona”

Soția unui ieșean care a murit după ce a băut spirt contrafăcut spune că doar norocul a făcut ca ea să nu se numere printre victime.

Agafia Teofan a povestit că ea nu a băut cot la cot cu soțul ei, ci a preferat să bea vin, după care s-a culcat liniștită ”în porumbar”.

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a povestit femeia, pentru bzi.ro.

Deși pentru majoritatea oamenilor consumul de alcool sanitar este un subiect tabu, în comuna Stolniceni-Prăjescu consumul de spirt este la modă. Femeia spune că bea și ea spirt, însă doar ”Mona”, pentru că ”vodka e apă chioară, romul are colorant”.

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona”, a spus femeia.

„Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a completat femeia.

10 oameni au murit în Iaşi după ce au băut otravă crezând că este spirt. Dezinfectantul, atât de căutat de când a început pandemia, era îmbuteliat de doi arabi într-o casă din Ilfov.

Dar, în loc de alcool etilic, aceştia sunt bănuiţi că au pus în sticle alcool metilic, o substanţă care poate provoca moartea în câteva ore. Sute de sticle au ajuns în magazinele săteşti din judeţul Iaşi.

Sursa: observatornews.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments