Coronavirus în România. Autorităţile locale au început dezinfectarea parcurilor şi locurilor de joacă

În lupta cu coronavirusul, autorităţile locale din întreaga ţară iau măsuri fără precedent! Pe lângă cele impuse la nivel central, edilii iau şi propriile măsuri.

Deja în mai multe oraşe din ţară s-a început dezinfectarea parcurilor şi locurilor de joacă. Mai ales că acum copiii nu mai merg la şcoală şi îşi vor petrece tot mai mult timpul în aer liber.

Şi mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate după fiecare cursă, iar – pentru protecţie – şoferii nu intră în contact cu călătorii.

Înarmaţi cu bidoane cu dezinfectat şi echipaţi în costume speciale, cu măşti pe faţă, angajaţii Primăriei Iaşi curăţă parcurile şi locuile de joacă.

Autorităţile locale au luat această decizie, mai ales că după închiderea şcolilor, grădiniţelor şi creşelor din oraş, tot mai mulţi copii îşi vor petrece timpul în parcuri.

Mihai Chirica, primar Iași: Odată cu demararea vacante forțate pt elevi parcurile vor foarte utilizate, de ieri le facem, sunt 60 deja facute speram sa le terninam azi pe toate 198. De minim doua ori pe săptămână să le facem.

Părinţii spun că măsura luată este una bună. Şi la Constanţa, autorităţile locale au început dezinfecţia parcurilor şi locurilor de joacă. Astăzi a fost dezinfectat cel mai mare parc din oraş.

Adrian Balaur, reprezentant firma care dezinfecteaza: Vorbim dspre un dezinfectant cu spectru larg de acţiune împotriva a 200 de viruşi. Se va da peste tot ce ine de aptaiul de cointact cu oamenii.

La Târgu Jiu, toate mijloacele de transport sunt dezinfectate după fiecare cursă, iar şoferii au fost instruiți să nu intre în contact cu niciun călător.

Ușile, scaunele, barele de susținere, practic toate suprafețele care sunt atinse de călători sunt șterse cu spirt. Tot pentru a limita îmbolnăvirile, oamenii au la dispoziție și gel dezinfectant

La Universitatea din Craiova, deşi cursurile nu au fost supendate ca în alte oraşe, rectorul dă asigurări că a luat măsuri de protecţie sporite.

Rector: Am luat, de asemnea, măsuri de intrare in izolare a persoanelor cadre didactice, studenţi, personal auxiliar carea acalatorit in stainatatea. Chiar luni am extins un pic perioada de autoizolare la 28 de zile. Si am extins aceasta regula si pt persoane care vin din alte zone decat zonele care sunt cunoscute ca un focar. Chiar ieri s-au întors studenţi din Spania şi au intrat automat în procesul acesta de carantina.

Între timp, însă, situaţia s-a lămurit. Autorităţile de la Bucureşti au decis închiderea tuturor facultăţilor şi universităţilor. Şi poate, când se vor întoarce la ore, studenţii Facultăţii de Sport din Craiova vor avea condiţii decente de viaţă. Sursa: observator.tv

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments