Finul lui Costel Alexe, ministrul Mediului, pus expert la ANCOM pe 2.000 de euro pe lună, fără să fi profesat vreodată

Sorin Afloarei, consilierul parlamentar și finul lui Costel Alexe, ministrul Mediul în guvernul PNL, a devenit peste noapte expert economic, la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), deși n-a profesat niciodată, dezvăluie Reporter de Iași.

La proba scrisă, primul loc era ocupat de o expertă contabilă care obținuse aproape punctajul maxim, însă ierarhia a fost inversată după proba de interviu. Persoanele care au candidat pentru funcție împreună cu Afloarei acuză comisia că a fost părtinitoare fățiș. În luna noiembrie a anului trecut, Libertatea a dezvăluit cum Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a împărțit funcții pentru consilierele sale, fetele a doi senatori PNL și PSD Sorin Afloarei, membru PNL și fin al lui Costel Alexe, ministrul Mediului, a fost făcut peste noapte expert economic la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Direcția Regională Iași, notează Reporter de Iași.

Ierarhia de la proba scrisă a fost schimbată pentru ca acest lucru să fie posibil. Sorin Afloarei va avea un salariu care se apropie de 2.000 euro net, într-o instituție în care media salariilor pe anul în curs este de 2.200 euro net, conform bugetului aprobat în Parlament. Sorin Afloarei are contul de Facebook plin de instantanee cu vedete liberale și cu sute de selfiuri de campanie La proba scrisă (cu subiecte create local), cea mai mare notă a avut-o o expertă contabil, de 43 de ani, care s-a plâns:
„Am dat examene foarte grele ca să ajung în Corpul Experților Contabili, iar aici m-au declasat și au schimbat ierarhia după un interviu extrem de părtinitor”. RECOMANDĂRI Mesaje interne din Poliție cu dovada că șefii le cer să aplice mai multe sancțiuni în Starea de Urgență. Comisar șef: ”Vedeți că se poate”

„Am știut din start cine va câștiga” Alți doi participanți la concurs sunt revoltați de modul în care s-a desfășurat proba de interviu: “Comisia de concurs a intimidat candidații. Nu știm cum s-a desfășurat interviul lui Sorin Afloarei, dar în cazul nostru ni se repeta mereu dacă atât am avut de spus pe subiect, dându-se impresia că am răspuns incomplet”.

Sorin Afloarei, finul președintelui filialei județene a PNL, Costel Alexe, nu a profesat niciodată în meseria de economist. Toată cariera sa se rezumă la activitatea în birourile parlamentare ale lui Marin Burlea și, ulterior, Costel Alexe. Dar la concursul de la ANCOM, la proba scrisă, a luat, surprinzător, 90 de puncte din cele 100 posibile. Contracandidații săi sunt suspicioși: „Știam din momentul în care l-am văzut printre înscriși că este principalul favorit.
La scris părea relaxat și nici n-a fost interesat de punctajul pe care l-a obținut. Nu era deloc în starea de examen”, povestește una din candidate, care dorește să-și păstreze anonimatul.

Citeste continuarea aici!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments