Foarte multi medici si asistente din Suceava, confirmati cu coronavirus. Multi localnici i-au mintit

Un numar de 18 medici de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Suceava (6%) si noua asistenti medicali (2%) au fost confirmati pozitiv la testul pentru noul coronavirus, toti fiind internati la izolare in sectia extinsa de Boli Infectioase, potrivit unui comunicat de presa al SJU.

Sursa citata precizeaza ca, de la aparitia primelor cazuri de COVID-19 in Romania, SJU Suceava „a facut toate eforturile si a luat toate masurile care au fost posibile pentru pregatirea unitatii medicale fata de cazurile de infectare cu noul coronavirus”, respectiv interventii de ordin investitional in sectiile de Boli Infectioase si Pneumologie, pregatirea spatiului pentru linia de analiza a probelor, achizitia echipamentelor si a materialelor necesare sectiilor pentru a fi protejate in fata virusului, in conditiile de dificultati majore create de furnizorii care se aprovizionau din China.

De asemenea, toate echipamentele care au putut fi achizitionate in noile conditii de pe piata au fost cumparate; in punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infectioase, Pneumologie si ATI numarul dezinfectiilor a crescut la 3-4/zi; personalul a fost instruit si strictul necesar a fost asigurat.

In sectia Boli Infectioase au fost asigurate permanent combinezoane de protectie pentru personalul de interventie la cazurile suspecte si confirmate cu COVID-19.

„Din pacate, ne-am confruntat atat cu cazuri nedeclarate in privinta istoricului de calatorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cat si cu o criza mondiala in ceea ce priveste echipamentele de protectie, situatie care nu este specifica Spitalului Judetean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la aceasta ora. Nu a fost neglijenta din partea noastra, am facut tot ce am putut si am achizitionat toate materialele de protectie pe care le-am gasit pe piata. Unii dintre furnizori nu au mai raspuns, altii au reziliat contractele, deoarece nu mai aveau de unde sa se aprovizioneze. Am cautat permanent solutii, in conditii de resurse limitate. Este un razboi global cu noul coronavirus si in aceasta lupta efortul trebuie sa fie comun. Nici cetateanul, nici spitalul nu poate sa lupte singur. Vom reusi doar impreuna”, se arata in comunicatul SJU Suceava.
Sursa: aktual24.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments