Putin trimite militari si echipamente in ITALIA! Armata rusa intra in scena si raspunde la strigatul dupa ajutor al Italiei

Armata rusă va trimite echipament şi personal în Italia pentru a ajuta ţara europeană să oprească răspândirea noului coronavirus în teritoriu, după ce premierul italian, Giuseppe Conte, i-a cerut ajutorul preşedintelui rus, Vladimir Putin, în acest weekend, potrivit FT.

Giuseppe Conte i-a cerut ajutor lui Putin sâmbătă noapte printr-un apel telefonic, a transmis Kremlinul, adăugând că Rusia va furniza vehicule, echipamente şi specialişti Italiei – care a devenit a doua cea mai afectată ţară după China, depăşindu-i chiar în ceea ce priveşte numărul de decese raportate din cauza COVID-19.

Ministrul Apărării din Rusia a spus astăzi că a pregătit nouă avioane militare cu provizii şi 100 de oameni să îi trimită în Italia împreună cu echipamente – printre care Kremlinul a spus că se vor număra dezinfectanţi şi echipamente de protecţie.

Cele opt echipe medicale includ „unii dintre cei mai buni specialişti ai ministerului Apărării în domeniul virusologiei şi al epidemiologiei, cu experienţă internaţională semnificativă în combaterea epidemiilor, precum şi echipament modern pentru diagnostic şi dezinfecţie”, a transmis ministerul.

În ciuda sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei ca răspuns la invadarea peninsului Crimea în 2014, Roma a încercat să menţină relaţii bune cu Moscova şi a cerut un dialog mai deschis între Kremlin şi Bruxelles.

Cu toate acestea, sferele de influenţă la nivel global se modelează în vremuri criză, ceea ce ridică semne de întrebare.

Bruxelles-ul trebuie să răspundă unitar pentru a ţine Europa unită, întrucât statele membre pot ieşi din această criză mai unite ca niciodată sau cu legătura dintre ele afectate, au avertizat săptămâna aceasta atât oficiali francezi, cât şi premierul italia Giuseppe Conte.
Sursa: zf.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments