Nesimtirea nu are limita. Dancila: „Domnule Orban, ce masuri ati luat ca premier? N-ati pregatit Romania pentru pandemie”

Fostul premier PSD Viorica Dancila se rasteste la Ludovic Orban chiar in timp ce Marcel Vela prezenta noi masuri de restrictie.

„Domnule Orban, degeaba atacati, degeaba va justificati. Cu nici doua saptamani in urma, preocuparea dumneavoastra era declansarea anticipatelor. Adica inventarea unei crize, nu pregatirea Romaniei pentru criza reala.

Va reamintesc ca sunteti premier de patru luni si jumatate, iar la sfarsitul lunii ianuarie OMS a transmis tuturor tarilor lumii sa actioneze imediat, luand toate masurile pentru a lupta impotriva noului coronavirus. Ce masuri ati luat ca premier? Cum ati tratat solicitarea din luna ianuarie a Institutului Matei Bals pentru procurarea de materiale si echipamente necesare in combaterea coronavirusului? Sau nu vi s-a parut urgenta?

Aveati obligatia, domnule Orban, sa pregatiti din timp Romania pentru pandemie. N-ati facut-o, iar acum recurgeti la atacuri politice, in loc sa va concentrati pe gestionarea situatiei tot mai grave din tara. Aveti responsabilitatea, domnule Orban, deci guvernati”, a scris Dancila pe Facebook.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anuntat ca, dupa declansarea epidemiei de coronavirus, numarul angajatilor Directiilor de Sanatate Publica a crescut cu 4.000, la nivel national.

Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria, premierul a aratat ca intarirea Directiilor de Sanatate Publica a fost unul dintre obiectivele sale.

„La ora actuala, fata de efectivele initiale, in Directiile de Sanatate Publica numarul de angajati a crescut cu peste 4.000 la nivel national. Am implicat rezidenti, am implicat medici scolari, am implicat medici sau cadre medicale care au fost disponibile in diverse spitale care nu sunt in prima linie, pentru a putea sa intarim capacitatea Directiilor de Sanatate Publica, care sunt extrem de greu incercate si care trebuie sa deruleze proceduri, trebuie sa faca fata unor misiuni pentru care nu fusesera pregatite. Din mers trebuie sa crestem sistematic capacitatea Directiilor de Sanatate Publica de a face fata acestor evenimente”, a spus Orban.

El a adaugat ca, in prezent, anchetele epidemiologice se deruleaza cu „o viteza crescuta”.

„Anchetele epidemiologice si-au aratat, in mare masura, rezultatele, prin diminuarea raspandirii. De asemenea, sistemul de izolare la domiciliu si de asemenea sistemul de carantinare” a precizat premierul.

El a atras atentia asupra faptului ca in ultima perioada zeci de mii de cetateni romani s-au intors din tari precum Italia, Spania, Franta, Germania, in care numarul de cazuri diagnosticate pozitiv este foarte mare. In context, Orban a remarcat importanta activitatii DSP pentru a putea asigura controlul, procesarea tuturor declaratiilor si implementarea deciziilor de carantina si de izolare la domiciliu.

„Apreciez foarte mult activitatea DSP si ii felicit pe toti cei care s-au alaturat din mers si care sustin, practic, fara sa aiba neaparat o pregatire necesara, pur si simplu invata zi de zi ceea ce trebuie sa faca, isi asuma riscuri si reusesc sa duca la decizii care sa reduca riscul epidemiei”, a spus Orban.
Sursa: aktual24.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments