Satele românești sunt terorizate! ”Nu mai dormim noaptea de frica hoților! Se fură porci, cai, se taie vaca în grajd!”

Numărul infracțiunilor din mediul rural este în creștere. Nu vorbim despre cifre, ci despre cazuri concrete. Sunt comune și sate unde oamenii sunt de-a dreptul terorizați de atacurile date noaptea în curți și grajduri. Ținta hoților poate fi orice: de la un utilaj agricol la animalul din grajd sau sacii cu sămânță pentru câmp.

Lângă București, în comuna ilfoveană Dascălu, fermierul Cristian Lungu a ajuns să își sacrifice nopțile pentru a-și păzi gospodăria. În localitate s-au petrecut deja mai multe hoții, unele de-a dreptul cutremurătoare și care îi fac pe oameni să se teamă inclusiv pentru viața lor, scrie agrointel

”A început hoția zdravănă în localitate! Se fură porci, să taie vaci în grajd, se fură cai! Poliția nu se mai mișcă decât pe coronavirusul acesta nenorocit. La Dascălu s-a furat porc, s-a tăiat vaca în grajd! Atât timp a avut să taie și vaca în grajd, doi cai…Zilnic oamenii stau de pază pentru că se dă târcoale la noi. Am un vecin care de trei seri la rând nu mai doarme după ce găsit ușa grajdului deschisă, se aud mereu semnale, se aude gălăgie. Îi este și frică să iasă afară”, ne-a relatat fermierul Cristian Lungu.
Infractorii sunt cunoscuți, spune fermierul care este convins că dacă ar exista bunăvoință și autoritățile s-ar implica, astfel de furturi ar fi stopate. ”Autoritatea ce face? Aceia pe care noi îi plătim – noi îi plătim să facă treaba aceasta, de pază, pentru că localitatea trăiește prin contribuția fiecăruia dintre noi. Nu se vede poliția decât în stradă și că dă amendă fiecăruia dacă nu are declarație. Acesta e rolul Poliției? Stau în mijlocul localității și se uită în stânga dreapta după mașini. Altceva nimic nu fac cei de aici, din localitate, localii!„, este supărarea fermierului Lungu.

”E strigător la cer și atenție, este începutul, este începutul. Localitatea noastră e cunoscută că este la cheremul hoților. Avem câteva exemplare care se știe foarte bine cum se lucrează, cu cine sunt mână în mână. Repet acest lucru: noi plătim să fim apărați, noi plătim să se producă totuși o siguranță a locului respectiv. Păi ei ce fac? De ce îi mai plătim atunci? Atât de în siguranță sunt că nu dorm nopțile, stau eu de pază”, ne-a mai spus fermierul.
Hoții nu dau doar atacuri în gospodării, ci în această perioadă a crescut și numărul atacurilor la depozite și ferme. Cel mai recent caz este cel al unui depozit al companiei Agro-Est Muntenia de unde s-au sustras mii de litri de produse agricole. Făptașii au venit pregătiți cu mașini, s-au organizat să fure cât mai mult într-un timp scurt și au purtat inclusiv echipament special termoizolator ca să evite tehnica modernă de supraveghere
Sursa: agrointel.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments