Ultimă oră! Se declară stare de alertă? Orban a anunțat acum! Ce va fi după 15 mai

Premierul Ludovic Orban a fost azi în vizită la fabrica din Dragomirești, acolo unde se fabrică măști FF3 și măști chirurgicale. În cadrul declarațiilor de presă, premierul a vorbit despre ceea ce se va întâmpla după 15 mai.

Premierul României a fost întrebat azi, la Dragomirești, dacă după 15 mai s-ar putea institui starea de alertă pe teritoriul României.

Acesta a declarat că orice este posibil și că Guvernul evaluează toate posibilitățile, inclusiv prelungirea stării de urgență.

„Noi avem în evaluare toate posibilitățile, de la prelungirea stării de urgență, instituirea stării de alertă, emiterea Ordinului privitor la epidemie cu risc major și varianta în care nu va fi necesară nicio formă specială. Decizia o vom lua pe măsură de ce apropiem de data de 15 mai și decizia va depinde de evoluția epidemiei. În cazul în care ne menținem pe trendul pe care suntem astăzi, ba chiar vom avea o reducere a numărului de persoane infectate, cu siguranță că vom lua deciziile în conformitate cu evoluția epidemiei.
Deocamdată nu scoatem din calcul niciuna dintre variante și sigur, există și varianta stării de alertă, care permite menținerea restricțiilor prin intermediul deciziilor care se iau la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, dar avem și alte variante”
, a spus Ludovic Orban.

Primele măști FFP 3 în România
În aceeași declarație de presă, Orban a prezentat prima mască FFP 3 și a și vorbit despre gradul de protecție al acestora.

”Am avut dificultăți in aprovizionarea cu echipamente medicale și ne-am fixat ca obiectiv ca producem cantitățile necesare in Romania.

Materialul a fost testat într-un laborator din Belgia și are grad de protecție de 99,8%. Tot aici se vor produce și măștile chirurgicale care vor fi folosite după data de 15 mai. Se vor produce între 70-75 mii de unități pe zi.

În ceea ce privește aceasta masca, materialul utilizat da un procent foarte mare de protecție, de 80 procente. Se vor produce între 300-350 mii de măști pe zi.”, a mai spus premierul.
Ce preț vor avea acestea
Ludovic Orban a vorbit azi despre prețul măștilor chirugicale care vor deveni obligatori după 15 mai.

Acesta a declarat că prețul acestora va fi unul atractiv pentru români dar că se vor da gratuit pentru persoanele din medii defavorizate.

În plus, elevii de clasele a 8-a și a 12-a vor primi gratuit aceste măști, în perioada 2-12 iunie, atunci când vor merge la școală pentru a se pregăti pentru examenele naționale.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments