Viorica Dancila este scandalizata ca Iohannis si Orban refuza sa ii solicite „ajutorul” in lupta impotriva epidemiei de coronavirus. „Nu am fost sunata niciodata.”

Fostul premier PSD Viorica Dancila este scandalizata ca presedintele Iohannis si Guvernul Orban refuza sa ii solicite „ajutorul” in lupta impotriva epidemiei de coronavirus. „Nu am fost sunata niciodata. Daca ar fi facut-o, as fi dat un raspuns pozitiv si as fi ajutat”, sustine Dancila.

„Este clar ca ei nu pot face fata acestor provocari, iar pe de alta parte la fel de clar este faptul ca vor sa actioneze in mod individualist, ca nu accepta ajutorul specialistilor, a fostilor ministri ai Sanatatii, ai Finantelor, ai fostilor premieri sau fosti sefi de stat. Cred ca de data aceasta este nevoie de o actiune comuna”, a declarat Dancila intr-un interviu pentru Q Magazine.

Intrebata daca a fost sunata sa i se ceara „sfatul”, Dancila a negat.

„Nu, nu am fost sunata niciodata. Daca ar fi facut-o, as fi dat un raspuns pozitiv si as fi ajutat, daca puteam. Atunci cand este vorba de vieti omenesti, cred ca fiecare dintre noi trebuie sa ne implicam. Daca m-ar fi sunat, as fi acceptat cu toata deschiderea, pentru ca dincolo de politica, pentru noi viata oamenilor este primordiala.

(…) Cu toate ca vedem ca nu pot gestiona aceasta criza, liberalii nu vor niciun sprijin de la alti oameni, care au experienta in domeniu, care stiu lucruri, care stiu cum se lucreaza intre institutiile statului. Sunt convinsa ca fiecare dintre noi ar veni in sprijinul guvernului fara macar sa ni se pomeneasca numele. Am face cu totii asta din convingere si cu dorinta de a rezolva situatia in care ne aflam”, a mai spus Dancila.

Dancila spune apoi ca „daca as fi fost prim-ministru” ar fi facut un mare sfat popular cu toti fostii premieri, presedinti si ministri din ultimii 30 de ani pentru a gasi solutii.

„Daca as fi fost prim-ministru acum, as fi chemat toate partidele politice, as fi chemat toti fostii ministrii ai Finantelor, ai Sanatatii, ai Agriculturii de la revolutie incoace, pe fostii premieri si presedinti, luand in considerare experientele fiecaruia dintre ei.

As fi facut grupuri de interventie pe cele 8 regiuni, intrucat pentru a putea interveni rapid, trebuie sa cunosti situatia existenta, trebuie o mai buna legatura cu autoritatile locale, care se confrunta cu multe probleme si care fac tot posibilul sa ia cele mai bune masuri ca sa iasa cu bine din aceasta situatie. As fi dat dovada de foarte multa deschidere”, a mai spus Dancila.
Sursa: aktual24.ro

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments